Kimzans kennel i Skåne

På Kimzans kennel föder de upp helsvarta och tvåfärgade pudlar. De tvåfärgade pudlarna har i stort sett alltid funnits och har samma historia som de solida färgerna. Man kan se på många gamla målningar att pudeln ofta förekommer tvåfärgad. När de små pudlarnas popularitet ökade inom societeten upptäckte man att det inte var lika snyggt att göra konstnärliga frisyrer på de tvåfärgade som de solida. Därför blev de solida färgerna mer populära. De flerfärgade anlagen är recessiva och har därför lyckats hänga kvar inom aveln. Det händer fortfarande idag att det i en kull med solida valpar också föds flerfärgade. Kimzans kennel har idag tre harlekin och fyra svarta avelstikar.

Harlekin betyder vit och svart eller rättare sagt svarta tecken på en vit kropp. Förhållandet mellan vitt och svart ska vara 60 % vitt och 40 % svart med väl angränsade svarta området så de bildar ett harmoniskt utseende. Kimzans kennel föder upp både svarta och harlekinpudlar i både dvärg- och mellanpudel storleken. Pudeln är en pälsvårdsras oavsett om du väljer att ha din hund med en kort frisyr eller en utställningsfrisyr. Pudlar har dessutom hår som växer i hörselgångarna som behöver plockas då och då. När du badat din pudel behöver den fönas för att undvika framtida tovor i pälsen som lättare uppkommer i en päls som självtorkat.

Kimzans kennel med sin vackra Kimzans Flower

Kimzans kennel både uppfödare och utställare

Kimzans kennel är förutom uppfödare aktiva i utställningsbranschen både nationellt och internationellt. Är du nyfiken på deras hundar kan du om du bor långt ifrån deras kennel istället komma och besöka dem på olika utställningar. Vi brukar resa runt i hela Sverige så vid något tillfälle kommer vi säkert till en utställning i närheten där du bor. Om du är intresserad av att bli ägare till en svart eller harlekinpudel får de ett antal kullar varje år i både dvärg och mellanpudel storleken. KennelN är naturligtvis registrerad i Svenska Kennel Klubben och alla valparna säljs SKK-registrerade med stamtavla.