Om oss

Har du funderat på att skaffa hund? I dessa tider av Corona så är du långt ifrån ensam. Många tvingas jobba hemifrån och den övriga isoleringen bidrar till att man känner en ensamhet. En hund blir då det perfekta sällskapet; en vän som man kan lita på i alla väder och som dessutom får dig som ägare att röra på dig – i den friska luften – dagligen. Det är ju perfekt, eller?

Vi skulle säga att efterdyningarna av denna globala epidemi kommer att bli ytterst stora för många hundar. Hunden har vant sig vid ett ganska bekvämt liv och hunnit vänja sig vid att alltid stå i centrum där matte- eller husse alltid är hemma. Men, vad händer då vaccinationen kommit igång och då allt så sakteliga ska återgå till det normala? För många kommer detta att bli en tuff nöt att knäcka och många hundar kommer att riskera att hamna i kläm i och med att husse och matte återigen måste infinna sig rent fysiskt på arbetsplatsen igen.

Det är så man måste tänka i samband med att man funderar på att skaffa en hund. Det är ingen kortsiktig investering och ett nöje för stunden: det handlar om ett ansvar och en uppoffring så länge hunden lever. Beslutet måste vara välgrundat och genomtänkt och det måste alltid vara med en tanke på framtiden. Hur ser ditt liv ut om tio år? Kan du göra uppoffringar för din hund både idag och imorgon? Hunden kommer att kräva att du gör det.

På den här sidan ska vi hjälpa dig som blivande hundägare – och du som redan äger en hund – att plocka fram det bästa i er relation. Vi ska ge tips och råd och vi ska sammanställa vilka vanliga misstag du ska försöka undvika. Målet är att du och din hund kommer att få ut det bästa av varandra, varje dag.